Hozzávalók:
főtt rizs
nori algalapok
töltelék ízlés szerint
fehér szezámmag és só
1. A már készre főtt rizst osszuk fel tenyérnyi adagokra. Formáljunk kézzel a rizskupacokból labdácskákat vagy háromszögeket, szórjuk meg mindet szezámmaggal. Ha sós vizes kézzel dolgozunk, nem tapad a rizs a kezünkre.
2. A rizsgombócokba fúrjunk egy kis lyukat az ujjunkkal, és töltsük meg a kívánt töltelékkel. Ha elkészültünk tapasszuk be a nyálst.
3. Vágjunk az algalapokból a gombócok méretéhez illő téglalap alakú darabokat, és csomagoljuk bele rögtön őket, hogy átvegyék a nori ízét.
4. Ha különböző onigirik kerülnek ugyanabba a tálba, tegyünk mindegyik tetejére egy keveset a töltelékből, hogy ne tévesszük össze őket.
Forrás: HotDog - Yume - Minden ami Japán klikk
[A magazin szerkesztője Flo_, köszönjük neki! ^^] |