A Miso levesről annyit kell tudni, hogy Japánban a reggeli nem reggeli miso és párolt rizs nélkül! ^^ Pálcika segítségével lehet elfogyasztani, és igazándiból bármit tehetünk bele ízlésünktől függően ^^
Hozzávalók:
400 ml dashi (vagy víz és instant dashi)
miso
jégcsapretek
wakame
tofu
metélőhagyma (vagy újhagyma)
Elkészítés:
Készítsük elő a zöldségeket: a jégcsapretket kb. 2 cm-es hosszúságú, néhány mm vékony szeletekre (julienre) vágjuk, a gombát, hagymát is hasonlóan.
A tofut 1,5 cm-es kockákra vágjuk.
Készítsük el a dashit, dobjuk bele a wakamét.
Tegyük bele a hozzávalókat, s főzzük kb. 5 percig.
Zárjuk el a tüzet és keverjünk a levesbe 2 evőkanál misot (személyenként 1 evőkanálnyit).
A levesestálba szórjunk egy csipet zöldhagymát és merjük rá a levest.
És ez pedig innen van. |
|