Mézes puszedli, nyam *.*
Hozzávalók:
2 csésze kristálycukor
2 csésze leszűrt családi kávé
1 csomag szalalkáli
1 evőkanál fahéj
1 kanál fagyos zsír
2 tojássárgája
annyi liszt, amennyit felvesz /kb. 1,4 kg/
A cukormázhoz:
4 tojásfehérje
40 dkg porcukor
Elkészités:
A cukrot karamellizáljuk, és felöntjük a kávéval, hogy a cukor felolvadjon.
Hagyjuk kihűlni. Beletesszük a hozzávalókat, összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Nagy tálba tesszük a megsült pogácsákat.
A tojásfehérjét a porcukorral gőz felett keményre verjük, ráöntjük a pogácsákra, óvatosan összeforgatjuk, majd szétrakjuk száradni.
Csokis puszedli, júúú ^^
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj,
5 dkg vaníliás cukor,
1 tojás,
12,5 dkg liszt,
2 evőkanál kakaópor,
5 dkg barnacukor,
1 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
12,5 dkg durvára vagdalt étcsokoládé
Elkészítés:
A vajat, a cukrokat és a tojást habosra keverjük.
Szitáljuk bele a lisztet, sütőport, a sót, a kakaóport, és alaposan dolgozzuk ki.
Keverjük hozzá a csokoládét.
Vajazzunk ki egy sütőlemezt (vagy alufólián), és kiskanállal osszuk rajta szét a puszedliket.
Távol egymástól, mert meg fognak dagadni. 5-10 percig süssük előmelegített sütőben 190 fokon.
Vegyük ki, és hagyjuk hűlni.
Ha egy picit szétfolyik, akkor kell még beletenni egy kevés lisztet! |